وبلاگ شخصی علیرضا داودی

وبلاگ شخصی علیرضا داودی دانشجوی کارشناسی ارشد هوش مصنوعی

وبلاگ شخصی علیرضا داودی

وبلاگ شخصی علیرضا داودی دانشجوی کارشناسی ارشد هوش مصنوعی

وبلاگ شخصی علیرضا داودی

مطالبی که به نظرم جالب می آید را در این وبلاگ منتشر خواهم کرد.

کنترل کننده ی PID

يكشنبه, ۶ مرداد ۱۳۹۲، ۰۶:۵۰ ب.ظ

با کنترلر ها روزانه سر و کار داریم.تقریبا همه جا حضور دارند. از وسایل منزل گرفته تا خودرو ها و هواپیما و … بهتر بگم همه چیز.

به طور ساده به چیزی که مسول کنترل است کنترلر می گوییم. علم کنترل از چندین قرن پیش وجود داشته است ولی آن زمان ها کنترل کننده ها به صورت مکانیکی بوده‌اند ولی در عصر حاضر که هه چیز دیجیتالی شده است کنترل کننده ها هم از این قاعده مستثنا نبوده‌اند و آن‌ها نیز دیجیتالی شده‌اند.

علم کنترل بسیار کاربردی است و کسی که بر مفاهیم این علم مسلط باشد تقریباً هر وسیله ی الکترومکانیکی که مد نظر داشته باشد را می‌تواند با کمی ابتکار بسازد.

یکی از استادان بزرگ رباتیک می‌گوید : “کنترل مانند یک چکش است و رباتیک مانند میخ و من به وسیله ی این چکش هر میخی را می‌توانم بکوبم ”

نکته ی جالبی که در پیاده‌سازی بیشتر کنترل کننده ها به گفته ی آقای وسکات که یک برنامه نویس کنترلر حرفه‌ای است وجود دارد این است که در بیشتر موارد نیازی نیست که شما یک متخصص کنترل باشد تا آن کنترل کننده را پیاده‌سازی کنید و اگر تنها با مفهوم کلی کنترلر و همچنین چندین کنترلر معروف آشنا باشید به راحتی کارتان پیش می رود.

کنترل یکی از دروسی است که به دانشجویان کامپیوتر گرایش نرمافزار تدریس نمی‌شود ولی به نظر من یکی از علم‌هایی است که هر مهندس باید با آن آشنا باشد. پس نمی‌توان با این دلیل که چون در برنامه ی آموزشی ما نیست پس نباید دیگر سراغ آن برویم, این علم را رها کنیم و آن را یاد نگیریم.


یکی از کنترل کننده های معروف , کنترل کننده ی PID است که بیش از ۸۰ درصد کنترل کننده ها از این نوع هستند.

یادگیری این کنترل کننده اصلاً مشکل نیست و نیز لازم نیست که شما یک دوره ی کامل درس کنترل را گرفته باشید تا بتوانید آن را بفهمید.

پس زمان را از دست ندهید و با منابع زیر شروع به یادگیری کنید :

دریافت
عنوان: راهنمای میتدی کنترل کننده ی PID
حجم: 826 کیلوبایت
توضیحات: به صورت بسیار مبتدی و با زبانی صریح شما را با مفهوم کنترل کننده ی PID آشنا می کند.
دریافت
عنوان: برنامه نویسی PID
حجم: 309 کیلوبایت
توضیحات: آموزش برنامه نویسی PID

موافقین ۲ مخالفین ۰ ۹۲/۰۵/۰۶
علیرضا داودی

نظرات  (۹)

۱۴ آذر ۹۲ ، ۰۹:۵۱ احسان خلجی
ممنون بخاطر pid
۰۴ دی ۹۲ ، ۰۹:۳۰ سید امید
بسیار ممنون از مطلبی که تهیه فرمودید. خدا خیرتان دهاد

باتشکرفراوان

خیلی ممنون

سلام
مفید بود
ممنون
سلام.من مهندسی شیمی میخونمم و عاشق درس کنترل فرآیندها....اگه کنترل فرآیند ها نباشه، میتونم بگم همه چی پر(جان انسان،تجهیزات و سرمایه)

شما نمیدونم چقدر تو عمل دیدید که واقعن یک PID چه معجزه ای میکنه(البته همونجور که گفتید در 80%موارد مفیده و بعضی اوقات بدرد نمیخوره)....ولی اینو هم باید گفت که درک این دیدگاه با یاد گرفتن اصول کنترل، یه دنیای دیگست...
پاسخ:
سلام.
من یه زمانی چون قصد داشتم شبیه سازی ماشین خودمختار (autonomous) انجام بدم، به سمت کنترل کننده های PID رفتم.
باید گفت که مفهوم این کنترلر بسیار ساده هست. مثلا یک تعریف خیلی ساده و جامع از این کنترلر اینه: " P مسئول خطای فعلی، I مسئول خطای گذشته و D مسئول پیشبینی خطای آینده است".
با این سه مؤلفه میشه یه سیستم کنترل رو ساخت.
البته همه چیز به همین سادگی نیست. مثلا بهینه سازی ضرایب این مؤلفه ها یک زمینه تحقیقاتی فعاله (فکر کنم هنوز روش نظامندی وجود نداره).
توی درس کنترل فراینده ها اگر سعی کنید با نرم افزارهایی مثل متلب هم کار کنید و کنترلر های مختلف رو اونجا امتحان کنید خیلی میتونه توی درک مسائل کمکتون کنه.
موفق باشید.

سلام اگه میشه درمورد طراحی کنترل کننده های دیجیتال pidمطلب بذارید.

ممنون

سلام چجوری میشه کنترل کننده pid را با متلب شبیه سازی کرد . ممنون
سلام خسته نباشین
اگه میشه درمورد کنترل کننده ها یکم مطالب بیشتر بزارید
خیلی ممنون

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی